НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Новото метро на Ню Йорк – „малък музей под земята” (27.12.2016)
 Две седмици преди откриването на метрото на Второ авеню в Ню Йорк на 1 януари, губернаторът на щата Андрю Куомо представи изкуството, което е включено в плана на инфраструктурата.  

В Музея на модерното изкуство МоМА, където бе посрещнат от директора Глен Лоури, Куомо представи за първи път творбите, които ще бъдат показани на различните станции на новопостроеното метро. „Всяка обществена работа също е изкуство,” каза той. Куомо очерта ролята на публичното изкуство в плана за обновяването  на инфраструктурата на Ню Йорк на стойност 100 млрд. долара.

Четирите станции на метрото на Второ авеню включват мозаечни пана от Сара Зе (Sarah Sze) (на 96-а улица), Чък Клоус (Chuck Close) (86-а улица), Вик Мюниц (Vik Muniz) (72-ра улица) и Джин Шин (Jean Shin) (63-а улица). Губернаторът Куомо нарече новото метро "малък музей под земята”. 
 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!