НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Гоблен, изобразяващ кланетата от 1982 г. в Ливан ще виси до Герника на Пикасо в Мадрид (27.12.2016)

 Гоблен с внушителни размери, изобразяващ кланетата в Сабра и Шатила в Ливан през 1982 г., ще бъде изложен  заедно с Герника на Пикасо в музея на Кралица София в Мадрид.

Рамзи Далу (Ramzi Dalloul), палестински бизнесмен и колекционер на арабско изкуство, е възложил изработката на гоблена на фабриката Royal Tapestry в Мадрид. За образец на гоблена е използвана рисунка на иракския художник Диа Ал-Азауи, която в момента се намира в музея Тейт в Лондон.  
 
Далу споделя, че една дузина тъкачи са работили по проекта. Гобленът с впечатляващи размери – 21 квадратни метра, се очаква да бъде завършен след около година.
 
Ал-Азауи е направил оригиналната си рисунка с мастило и пастели в отговор на клането на стотици палестинци от ливански християни в райони под контрола на израелските военни. Преди две години, галерия Тейт в Лондон купи оригиналната рисунка на художника. От галерията са работили заедно с Далу по проекта за гоблена.
 
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!