НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Фестивал на светлината в Амстердам (03.01.2017)
Пешеходният и воден маршрут Illuminade, Амстердам е официално открит. Темата на тазгодишното издание на тура за улично светлинно изкуство е Биомимикрията: Мислете като природата. Историческият район Weesper Plantage е домакин на 23 иновативни произведения на изкуството по маршрут от 2,3 километра. Тези произведения канят зрителите да бъдат удивени от изобретателността на природата и могат да бъдат видяни безплатно. Центърът на Амстердам ще бъде декор за петото издание на фестивала, като предлага две теми - „Водни бои“, маршрут с лодка: до 22 януари 2017 г. и Illuminade, пешеходният маршрут: до 08 януари, 2017. В същото време фестивала обяви нова покана за концепции за изданието през 2017-2018 г.

Роджър ван дер Хейде, артистичен директор споделя: "Illuminade е нашият художествен инкубатор за талантливи творци, експериментиращи с форми, модели и структури, които се срещат в природата и ги комбинират с модерна осветителна технология. Ние се стремим да покажем много решения, които природата може да предложи в различни отрасли като: строителство, енергетика и технологии "

Фестивалът показва цветни светлинни скулптури и прожекции от национални и международни артисти. Освен поставянето на светлинно изкуството по маршрутите ще бъдат организирани редица други дейности.

Светлинният фестивал стартира и покана за набиране на концепции за следващото издание. От хора на изкуството до проектанти, инженери, архитекти и студенти, фестивалът кани творци от цял ​​свят, за да представят своите творчески идеи по темата „Екзистенциално“. Крайният срок за подаване е 31 януари 2017 г. Цялата информация е достъпна на адрес: http://www.amsterdamlightfestival.com/en/cfc.

 

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!