НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Голяма изложба, посветена на 500-та годишнина от дългото творческо пътешествие на Албрехт Дюрер към Антверпен, ще бъде показана в Германия и Белгия (06.01.2017)

Голяма изложба, посветена на 500-та годишнина от пътуването на Албрехт Дюрер през Бамберг, Франкфурт и Кьолн към Антверпен между 1520 и 1521 г. ще се проведе в Аахен и Антверпен през 2020 г. и 2021 г.

Кураторите на този амбициозен проект се надяват да съберат на едно място всички картини и рисунките на художника, създадени по време на това дълго и изключително важно за творческата му кариера, пътуване. Музеите разкриват толкова рано подробности за предстоящото събитие, нещо необичайно за тези институции, за да успеят да заемат повече творби от водещи музеи в Европа и Северна Америка.

Изложбата, посветена на голямото пътешествие на Дюрер трябва да отвори врати през месец октомври 2020 г. в Suermondt-Ludwig Museum в Аахен, който се намира близо до границата на Германия с Белгия и Холандия. През февруари 2021 г. експозицията ще бъде представена в Кралския музей за изящни изкуства в Антверпен (който в момента е затворен за основен ремонт и ще възобнови работа през 2019 г.).

От 12 юни 1520 година Албрехт Дюрер и жена му се отправят на пътешествие през Бамберг, Франкфурт и Кьолн към Антверпен и други холандски градове, от там той се завръща чак на следващата година. Пътешествието в Холандия е представлявало за него истински триумф. Князе, посланици, учени и творци му заявяват уважението си.

От голямо значение за Дюрер е факта, че по време на пътешествието има възможността да се запознае с големите холандски съкровища на изкуството и да се запознае с тамошните изключителни творци. По време на пътешествието си, Дюрер си води дневник, където нахвърля скици и впечатления от различните места, които посещава.  Пътуването му обратно, към дома му в Нюрнберг започва на 2 юли 1521 година. След завръщането си Дюрер се захваща отново с огромно желание и страст за творческата си дейност.

Dürer’s Study of a Man Aged 93 (1521) (Albertina, Vienna)
Dürer’s Study of a Man Aged 93 (1521) (Albertina, Vienna)
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!