НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Арт панаирите, които не трябва да пропускате през 2017 г. (10.01.2017)
Documenta 14
8 април – 16 юли
Различни места, Атина
10 юни – 17 септември
Различни места, Касел
 
В сравнение с венецианското биенале, Documenta се подготвя да бъде силно политическа изложба. За първи път в 60 годишната си история, събитието ще се проведе в два различни града : Касел в Германия, където е родното място на изложбата и Атина. Огромна реплика на Акропола в Атина, направена от 100 000 забранени книги ще се появи на Фридрихплац в Касел като част от Documenta 14. Творбата пресъздава The Parthenon of Books от арежентинската художничка Марта Минухин създадена през 1983 в Буенос Айрес.
 
57мо Биенале във Венеция
13 май – 26 ноември
Арсенале и Гиардини, Венеция
 
Художественият директор на следващото Венецианско биенале Крисъин Масел, заяви, че създава изложба  „проектирана с художниците, от художниците, за художниците“, добавяйки, че тя се занимава с „индивидуално изразяване“ и с изкуството като „духовно измерение“, а не като политически изказ.
 
Масел, която е главен куратор на съвременно изкуство в центъра Помпиду в Париж, заяви, че ще има повече жени в изложбата, която е озаглавена Viva Arte Viva – акцент върху забравените художници и изследвания на творби от Латинска Америка, Близкия изток, Източна Европа и Русия. Чудноват аспект от биеналето на Масел е Open Table, където участниците художници ще обядват с членове на обществото в предната част на централния павилион в Гиардини по време на изложбата.
 
Междувременно, художниците ще бъдат питани за техните любими книги за проекта Unpacking My Library.  Ще бъде показан списък с текстове, наред с копие от есето на Уолтър  Бенджамин от 1931 г. Unpacking My Library, и разговор за събирането на книги.
 
Скулптурни проекти, Мюнстер
10 юни – 1 октомври
Различни места, Мюнстер
 
Петото издание на Скулптурни проекти, Мюнстер, което се провежда на всеки 10 години, включва повече от 30 творби и пърформанси пръснати из града. Роденият в Чикаго художник Майкъл Смит ще създаде щанд, в близост до жп гарата, където планира да татуира някои от възрастните граждани. Румънската художничка Александра Пиричи ще представи пърформанс в кметството, в който участниците ще изобразяват „живи търсачки“,  отговаряйки на въпроси от посетителите относно историята на Вестфалия.
 
Биенале в Истанбул
16 септември – 12 ноември
Различни места, Истанбул
 
Кураторите на 15тото издание, скандинавските артисти  Елмгрийн и Драгсет, казват, че тяхната презентация в Турция, озаглавена „Добър съсед“ ще се справи с множество идеи за дома и квартала, „изучавайки как начинът на живот се е променил през десетилетията. Домът е представен като индикатор на различни идентичности и средство за себеизразяване, а кварталът като микро вселена илюстрираща някои от предизвикателствата, които срещаме в условията на съвместно съществуване днес.“ Биеналето бе стартирано през 1987 година от Истанбулската фондация за култура и изкуство.
 
Триенале за руско съвременно изкуство Гараж
10 март – 14 май
Москва, Русия
 
Московският музей за съвременно изкуство Гараж ще организира триенале посветено на руското изкуство, с първо издание, което ще е през 2017 г. - на стогодишнината от Руската революция.
 
Кураторският екип се състои от главния куратор на Гараж Кейт Фоул, заедно с Катя Иноземцева, Снежана Кръстева, Андрей Мисиано и Саша Обукова. Насрочено за 10 март – 14 май, 2017 г. събитието ще покаже новите творби от руски художници, всички създадени след 2012 година.
В търсенето на художници, кураторите са посетили 40 руски града на територията на цяла Русия, където се говорят над 100 езика от около 200 националности.
 
Marta Minujín’s El Partenón de libros (The Parthenon of Books) (1983) is to be replicated in Kassel as part of Documenta 14
Marta Minujín’s El Partenón de libros (The Parthenon of Books) (1983) is to be replicated in Kassel as part of Documenta 14
Dasha Zhukova attends the 2016 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Graydon Carter at the Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on February 28, 2016 in Beverly Hills, California
Dasha Zhukova attends the 2016 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Graydon Carter at the Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on February 28, 2016 in Beverly Hills, California
Garage Museum of Contemporary Art, Moscow
Garage Museum of Contemporary Art, Moscow
Istanbul Biennial 13th
Istanbul Biennial 13th
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!