НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Шегаджията променил емблематичния надпис "Hollywооd" в Лос Анджелис е арестуван (10.01.2017)

 Полицията в Лос Анджелис в понеделник арестува местен художник, заподозрян в провокация на връх  Нова година, когато буквите на известния холивудски знак  "Hollywооd"/Холивуд/ бяха деформирани за да се четат като Hollyweed / игра на думи буквално holly и weed – марихуана/. 

Захари Кол Фернандес на 30 г., е обвиненен, след като доброволно се предаде на властите заедно с адвоката си. Той е освободен под гаранция и ще се яви в съда на 15 февруари, заяви говорител на полицията.
 
Фернандес, който е уличен артист с псевдонима "ръцета на Исус" каза, че се е вдъхновил да промени знака заради друг подобен инцидент през 1976 г., дело на студент по изкуство, на име Даниел Файнгууд.
 
Захари Фернандес и партньорът му, провели проучване на знака за да определят какъв е мащаба на структурата и колко голям да е брезента разположен върху над 45-метровите букви „О“ за да ги превърнат в „Е“, твърди онлайн списанието Vice.
 
Целта на акцията е да се предизвика обществен разговор за канабиса, след като гласоподавателите в Калифорния, одобриха мярката за легализиране на марихуаната през ноември. Но докато много хора приеха с хумор дръзкия подвиг, един общински съветник от Лос Анджелис - Дейвид Ру, заяви, че ще настоява Фернандес да понесе най-тежкото наказание.
 
"Знакът Холивуд е претърпял много опити за реконструкция през годините от хора, които търсят известност или търговска печалба", каза той в изявление. "Шеги от този род отнемат от времето и ресурса на институциите, които се занимават с нашата охрана и безопасност, както време за разследване на шегата, така и време за реагиране и предотвратяване на нарастналите опити на имитатори, които тези инциденти генерират."
 
Полицията съобщи, че Фернандес е обвинен в престъпление, отговарящо на нахлуване в частна собственост, а не вандализъм, тъй като знака не е повреден.
 
Вероятно една от най-известните забележителности в света е издигната през 1923 г. като "Hollywoodland", за да рекламира развитието на местен комплекс недвижими имоти. Тя преминава през редица трансформации през годините, включително през 1987 г., когато други неизвестни шегаджии променят знака на "Holywood"/свещенна гора/ за да отбележат посещението на папа Йоан Павел II.
 
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!