НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Джордж Лукас реши да построи своя музей, представящ колекцията му от произведения на изкуството, в Лос Анджелис (13.01.2017)
 Музеят на Джордж Лукас ще се помещава в изложбения парк, който се намира в централната част на Лос Анджелис. Сградата ще е разположена и в близост до университета на Южна Калифорния, в който Лукас е учил киноизкуство и се е запознал с част от бъдещите си колеги, като Стивън Спилбърг например.

Първоначалният план беше музеят да бъде построен в Чикаго, но заради правни проблеми с местни природозащитници прочутият режисьор реши, че ще се насочи към Лос Анджелис.

Създателят на “Междузвездни войни” сам ще финансира изграждането на музея, който е оценен на 1 млрд. долара. В него ще се помещава личната колекция на Лукас, която включва 10 хиляди произведения на изкуството и филмови принадлежности - от творби на Едгар Дега, Огюст Реноар и Норман Рокуел до оригинални комикси на Чарлз Шулц и творби на американския съвременен художник Кийт Харинг.

Освен това посетителите ще могат да видят оригинална маска на Дарт Вейдър и автентичен модел на "Хилядолетния сокол" - кораба на Хан Соло от “Междузвездни войни”.

През 2015 г. списание Atlantic определи музея като най-добрата идея на кинодееца след “Междузвездни войни” заради фокуса му върху повествованието като движеща сила в американското изкуство.

От своя страна, противниците на проекта го окачествиха като плод на суета, с който Лукас иска да осигури с пари място на филмите си в американската история на киното, пишат световните медии.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!