НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
ПРАЗНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИНА В ИЗЛОЖБА (13.01.2017)
 От 20 януари до 20 февруари 2017 в Художествената галерия "Жорж Папазов" – Ямбол, гостува Музеят на хумора в Габрово.

Тематичната колекция на Музея за хумор и сатира в Габрово"Празниците на българина" включва 27 живописни творби на 18 български художници, творили през последните години на ХХ и началото на ХХІ век. Платната са подбрани от общо 1 579-те живописни творби, които се съхраняват в художествения фонд "Хумор на народите" на Дома на хумора и сатирата.

Българинът умее да празнува - цветно и звучно! Затова от показаните творби блика истинско жизнерадостно настроение и ярък колорит. Празникът изпълва душата на всички персонажи, родени изпод четката на безспорни майстори, като Енчо Пиронков, Емил Стойчев, Недко Солаков, Иван Попчев, Цветан Колев, Стоян Венев, Кирил Божкилов, Наум Хаджимладенов, Никола Николов, Илия Милков, Николай Алексиев, Калина Атанасова, Ганчо Карабаждаков и други.

Показаните творби са участия на художниците в различни издания на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата, както и дарения след самостоятелни изложби в Дома на хумора и сатирата.

Тематичната колекция "Празниците на българина" вече е показвана в Дупница, Севлиево, Полски Тръмбеш, Казанлък, Асеновград, Русе, Пловдив и Попово.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!