НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Японката Яйой Кусама оглави класация на най-скъпите живи художнички (20.01.2017)
 Японката Яйой Кусама оглави класацията на най-скъпите живи художнички, съставена от Артнет. Картината на Кусама „Бяло No 28″ беше продадена на търг през 2014 г. за 7,3 милиона долара.

На второ място е американската фотографка Синди Шърман, известна с концептуалните си портрети. 17 от нейните работи са продадени за суми, надвишаващи милион долара. Най-скъпото й произведение струва 6,7 милиона долара.

Трета е американката Бриджет Райли, представителка на попарта. През 2016 г. нейно безименно платно от 1966 г. бе продадено на търг на „Кристис“ за 5,7 милиона долара.

В челната десетка са също южноафриканката Марлен Дюма, британката Сесили Браун, американката Жули Мерету, британката Джени Савил, американката Елизабет Пейтън, латвийката Вия Целминиш и германката Розмари Трокел.

Сред мъжете, най-скъпо се продават творбите на Аниш Капур, Герхард Рихтер, Джаспър Джоунс, Кристофър Уул, Джеф Кунс.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!