НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
За пръв път жена бе назначена за директор на галерия "Тейт" (20.01.2017)

 46-годишната Мария Болшоу бе назначена за директор на 4 галерии „Тейт", като ще заеме поста на 1 юни тази година. Тя ще ръководи „Тейт Модърн“ и „Тейт Великобритания“ в Лондон, както и филиалите в Ливърпул и Сейнт Ив. За пръв път жена е назначена на толкова висок ръководен пост в сферата на изкуството във Великобритания. 

Мария Болшоу ще бъде първата жена директор в 120 годишната история на„Тейт“. Досега тя е била ръководителка на манчестърската галерия „Уитуърт“. Мария Болшоу е известна и с добрите си взаимотношения със световноизвестни художници като Герхард Рихтер, Марина Абрамович и Корнелия Паркър.
 
Досегашния директор на „Тейт” – сър Никълъс Серота управлява галерията 29 години и я превърна в една от най-успешните художествени институции в света. Към ден днешен  галерия „Тейт Модърн“ е посещавана от 4,5 милиона посетители годишно, а наскоро бе решено да се построи и ново разширение на сградата на стойност 260 милиона паунда. 
 
Мария Болшоу
Мария Болшоу
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!