НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Международна операция срещу трафиканти на крадени културни ценности – 75 човека са арестувани и над 3500 произведения на изкуството са открити (24.01.2017)
Седемдесет и пет човека са били арестувани и над 3500 крадени артефакта и произведения на изкуството са били иззети при съвместна операция на властите на 17 европейски страни, довела до разбиването на международна мрежа за трафик на културни ценности.

Многонационалната операция е започнала през октомври, а арестите са били извършени през ноември 2016 г. В съобщението на испанската полиция не се казва защо за операцията се съобщава два месеца след извършването на арестите.
 
Смята се, че престъпната мрежата се е занимавала предимно с трафик на обекти, отмъкнати от страни, които се намират във военно положение.

Операцията е била ръководена от следователи от Испания и Кипър и подпомогната от службите на 16 други държави, ЮНЕСКО и Интерпол.
Само в южния испански град Мурсия са били конфискувани близо 500 археологически експоната, 19 от които откраднати през 2014 г. от местния музей.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!