НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Италия ще върне на Холандия две картини на Винсент Ван Гог, откраднати през 2002 г. Творбите са иззети от дома на мафиотски бос (26.01.2017)
 Италия ще върне на Холандия две картини на Ван Гог, откраднати през 2002 г. от музея на художника в Амстердам, предават световните медии.

Картините "Изглед от морето край Шевенинген", нарисувана през 1882 г., и "Пейзаж с църкквата в Нюнен" (1884-1885 г ) са на стойност няколко милиона евро.

"Те ще бъдат върнати в Холандия, след като за това бе получена зелена светлина от италианския съд. Точна дата за връщането им не е определена, но то скоро ще стане факт", поясни директорът на музея Аксел Рюгер.

Италиански следователи открили двете картини през месец септември миналата година при обиск в дома на мафиотския бос Рафаеле Империале в Кастеламаре ди Стабия, на около 35 км югоизточно от Неапол.

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!