НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Картини на Рубенс и Гоя оглавиха търг на аукционна къща Christie’s в Ню Йорк (27.01.2017)
Творбата „Посрещане на Сципион Африкански в Рим“, дело на Петер Паул Рубенс беше продадена по време на търг на аукционна къща Christie’s за 1,56 млн. долара. Предварителната оценка на произведението бе за 700 хил. долара.

За сцената, изобразяваща триумфа на Ханибал, художникът е почерпил вдъхновение от италиански гоблен от 1530 г. Специалистите твърдят, че вероятно епископът на Гент е закупил картината от Рубенс, а по-късно тя е съхранявана в няколко престижни колекции.

Последният път, в който картината е била изложена на търг е през 2008 г. в Лондон. Сега творбата беше закупена от анонимен колекционер. В света се съхраняват още две подобни картини. Едната е в Лувъра в Париж, а втората – в Оксфордския университет.

Произведението на Франсиско Гоя „Ловец с куче“ пък беше продадено от Christie’s за 1,11 млн. долара. То е част от частен албум, който Гоя рисувал в последната година от живота си. Картината първоначално бе оценена на 800 хил. долара.

Картината на италианския художник Пармиджанино не намери купувач. Тя представлява скица на композицията "Бракосъчетание на непорочната девица", от 1525-1527 г., но оставена незавършена. Произведението беше предварително оценено на 200-300 хил. долара.

Общите постъпления от търга с картини на старите майстори, проведен на 24 януари в Ню Йорк, достигнаха 6,16 млн. долара.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!