НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Галерия TATE BRITAIN представя мащабна ретроспективна изложба, посветена на творчеството на един от най-влиятелните британски художници - Дейвид Хокни (30.01.2017)
Галерия TATE BRITAIN в Лондон представя мащабна изложба, посветена на творчеството на „най-влиятелния британски артист сред младото поколение художници” - Дейвид Хокни. Експозицията ще покаже широка селекция от най-известните творби на художника в областта на живописта, рисунката, печата, фотографията и видеоарта, които определят неговата работа през последните шест десетилетия.

Въпреки, че съвсем скоро Дейвид Хокни ще отпразнува 80-ия си рожден ден, той продължава да променя своя стил и начин на работа чрез използването на нови технологии. "Правил съм фотографии и преди – снимах за „Вог” в Париж преди 30 години. Но преди две години направих нови произведения със съвременните дигитални технологии. Най-голямата промяна е в технологията, сега имаме iPhone и iPad. Технологичният скок е наистина огромен и хората още не са съвсем готови за него, много неща има да се откриват. Днес е достатъчно да монтираш няколко малки камери, а не да снимаш с голяма и неудобна, нали? Наистина няма нужда." 

От неговите портрети и снимки от Лос Анджелис, през неговите рисунки и йоркширски пейзажи до най-новите му картини - някои, от които никога не са били показвани пред публика - тази изложба е уникална възможност да се видят всички тези творби на едно място.

Дейвид Хокни е роден през 1937 г. в Брадфорд, Англия, и посещава Брадфордското училище за изкуства, преди да завърши най-престижния колеж за изкуства във Великобритания – Роял Колидж (1959 – 1962). 

Той посещава Лос Анжделис през 60-те години и се установява там. Скоро след това Хокни  започва да бъде асоцииран с южна Калифорния, като  създава множество произведения в продължение на десетилетия. Хокни признава, че продължава да се вдъхновява от Лос Анджелис и неговите хълмове, тъй като там светлината е удивителна.

Ретроспективната изложба, посветена на творчеството на Дейвид Хокни в галерия TATE BRITAIN започва на 9 февруари и ще продължи до 29 май 2017 г.
Дейвид Хокни
Дейвид Хокни
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!