НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Аукционна къща Sotheby’s с провокативен търг, посветен на еротиката през февруари – месеца на любовта (31.01.2017)
Търгът „Еротика: страст и желание”/Erotic: Passion & Desire ще бъде проведен от аукционна къща Sotheby’s на 16 февруари в Лондон. Аукционът представя творби, посветени на темата за любовта и еротиката от древността до наши дни.

Броят на предложените за продажба произведения е 107, а с най-висока оценка - 300 000-500 000 паунда, е провокативното живописно платно „Къпещ се” от 1938 г. от руския художник - Павел Челичев.

Сред творбите, които ще бъдат представени по време на впечатляващото събитие е мраморен релеф, наречен  „Офелия” (Ophelia, c. 1880) изработен от актрисата Сара Бернар. Предварителната оценка на творбата с размери: 70 х 59 см е между 50 000 и 70 000 паунда. Римска скулптура от I-II в. от Хр., изобразяваща любовна двойка пък е с предварителна оценка между 180 000-220 000 паунда.

Сред лотовете са още произведения на Жак Лойсел, Джовани Бонаца, Алфред Буше, Франк Добсън, Сезар, Клайв Беркър, Марк Куин и много други.

По време на търга колекционерите ще могат да наддават и за графики на Лусиан Фройд, за еротични рисунки на Пабло Пикасо, Егон Шиле, Густав Климт, Вилем де Куунинг и други.

В областта на фотографията ще бъде предложена за продажба скандалната серия 1929 (1929 г.) на Ман Рей и провокативните снимки на Ханс Белмер и други.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!