НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изложби на дипломираните магистри от НХА (03.02.2017)

 От 10 февруари до 9 март 2017 г. в галерия „Академия“ ще бъдат представени традиционните изложби на дипломираните магистри от Факултета за изящни изкуства и Факултета за приложни изкуства на Националната художествена академия. 

Магистърските програми завършват с изложба, която и от НХА определят като едно от най-важните си събития – защото залите на най-старата художествена академия се отварят за новите идеи и експерименти на последните й ученици.
 
Първо Факултета за приложни изкуства, а после и този за изящни минават през галерия Академия. Вместо да са чиста демонстрация на техническа сила, проектите показват също иновации в дизайна и свежи идеи в области, които съществуват от векове. 
 
Младите художници ще покажат работите и проектите си, демонстриращи творчески умения, авторски виждания и иновации в областта на изящните и приложните изкуства, и дизайна. В рамките на изложбите се провежда конкурс за творческа специализация на дипломираните магистри в Cite International des Arts, Paris.
 
Изложбите на дипломираните магистри от НХА са едно от най-емблематичните събития в живота на Академията – най-старото и престижно висше училище по изобразителни изкуства.  Днес някогашното рисувално училище се нарича Национална художествена академия, която продължава да бъде най-авторитетната българска институция за подготовка на професионални художници  в областта на изящните и приложни изкуства, дизайна, консервацията и реставрацията и историята и теорията на изкуството (в образователно-квалификационните степени „бакалавър”, „магистър” и образователната и научна степен „доктор”).
 
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!