НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
TEFAF – Ню Йорк с пролетен фокус върху модерното и съвременно изкуство (10.02.2017)

TEFAF- Ню Йорк, който се връща в Park Avenue Armory от 4 до 8 май публикува списък на изложителите за второто си издание в САЩ. За разлика от есенния панаир, насочен към творби от древността до XIX век, пролетният представя модерно и съвременно изкуство, както и дизайн и декоративни изкуства, океански и африкански артефакти и антики.

Под ръководството на организаторите на панаира Джеф Рабин и Майкъл Плъмър, чиито  панаир Spring Masters заемаше същия времеви период и място, цялостният акцент върху съвременните класики предполага, че възнамеряват да се конкурират с аукционите в града по-късно през този месец, а не е с Frieze New York (5 – 7 май).
 
Предлагайки творби от Калдер, Пикасо, Уорхол и Баския, Ван де Веге TEFAF изглеждат готови  да задоволят търсенето  на признати майстори и са с доказан опит в продажбите на такива. 
 
Без изненада за ситуираната в Маастрихт компания – майка, списъкът от 92 изложители е предимно от европейци. Той включва влиятелни играчи от Америка – Дейвид Цвирнер, галериите Berggruen, Hauser & Wirth, Richard Gray и голям контингент от дилъри на вторичния пазар за изкуство от XX век, като Applicat-Prazan, носещи следвоенни френски картини от Пиер Сулаж  и Николас де Щаел, както и творби на Зао Воу-Ки и Вифредо Лам. Докато Tornabuoni Arte, предлага абстракции от Енрико Кастелани, Лусио Фонтана и Паоло Шеги.
 
Осем участници от есенното издание ще се върнат, а именно Axel Vervoordt, Bernard Goldberg Fine Arts, Bowman Sculpture, Cahn International, Charls Ede, Dickinson, Didier и Galerie Jacques Germain.
Малка част от изложителите  са относително нови за нюйоркската сцена, сред които са ситуираната в Лондон галерия за съвременно изкуство Hidde van Seggelen и ориентираните към латински майстори Galeria Sur от Пунта дел Есте, Уругвай. Специалистите по творби от XX век на хартия Wienerroither& Kohlbacher от Виена са участвали преди това в седмицата Master Drawings в Ню Йорк.
 
Специалисти по дизайн и декоративно изкуство също ще присъстват, като сред тях са Dansk Møbelkunst, Carpenters Workshop, Demisch Danant, Laffanour/Galerie Downtown, и Vallois. Племенното, оканското и античното изкуство ще бъдат представени от Tambaran Gallery, Galerie Meyer и Daniel Ghezelbash Archéologie.
 
 
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!