НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Испанска фотография гостува в Дома на хумора и сатирата (10.02.2017)

 "Реални нереалности" е първата гостуваща изложба в Дома на хумора и сатирата на испанския професор геолог Роман Монтесинос, превърнал срещата си с фотографията преди много години в професионално занимание.

Изложбата включва 34 цветни и черно-бели фотографии, в които авторът изследва и експонира визуални метафори. Монтесинос предлага на зрителя една игра, основаваща се на алюзии и случайности сред предметите; един диалог, в който зрителят е свободен да интерпретира показаните творби според собствения си начин на мислене.

Според Роман Монтесинос човешкият ум може да създава калейдоскопи от един единствен образ. Колекцията фотографии разкрива възможна симбиоза между предметите, търсейки метафора, вселена, в която докосванията пораждат афоризми и пренасят зрителя във въображаеми картини, където хуморът, социалната критика и/или иронията са в ролята на жици в електрически проводник.

Роман Монтесинос е геолог и професор в университета в Ла Коруня. Специалността му е палеонтология, което предопределя начина му на мислене и търсенето му на аналогии и различия сред формите. Продължителното обучение го довежда до фотографията преди много години. Има над 50 самостоятелни изложби в Испания и Португалия. Нарича творбите си "визуални метафори" и "визуални поеми".След закриването на изложбата Роман Монтесинос дарява колекцията си на художествения фонд на Дома на хумора и сатирата. 

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!