НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Картина на Френсис Бейкън е предложена за продажба от аукционна къща Christie’s за 70 млн. долара (28.02.2017)

 Триптих портрети, изобразяващи любовник на Френсис Бейкън могат да бъдат продадени на впечатляващата цена от 70 млн. долара на търг, организиран от Christie’s през месец май.

Триптихът “Three Studies for a Portrait of George Dyer” е нарисуван през 1963 г., малко след като двамата мъже се срещат. Той изобразява три версии на изкривено лице на Джордж Дайер. 
 
През 2014 г. подобен триптих, нарисуван през 1964 г., бе продаден за 26,7 млн. паунда от аукционна къща Sotheby’s. Творбата ще е топ лот по време на следващия сезон на търговете на аукционните къщи в Ню Йорк. 
 
Продажбите на произведенията на Бейкън, който стана най-скъпо продавания художник през ноември 2013 г., са спаднали със 74% от 2014 г. Миналата година продажбите му достигнаха 69,6 млн. долара.
 
Творбата “Three Studies for a Portrait of George Dyer” преди е била собственост на Роалд Дал, автор на „Чарли и шоколадовата фабрика“. Тя обаче се предлага на търга от Франсис Ломбре, френски актьор, който е нейн собственик от 25 години. Въпреки че не разкрива за каква сума я е купил, той казва, че е трябвало да продаде голяма част от творбите, които е притежавал в онзи момент, за да купи Бейкън. 
 
През годините той отдава картината за големи изложби, включително в Metropolitan Museum of Art в Ню Йорк, Tate в Лондон и Nacional del Prado в Мадрид. 
 
Ломбре казва, че сумата, която получи, ще отиде за театър в Париж с историческо значение, който е купил наскоро.
 
Three Studies for a Portrait of George Dyer is on display as Christie’s in London before auction in New York
Three Studies for a Portrait of George Dyer is on display as Christie’s in London before auction in New York
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!