НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Картина на Густав Климт се превърна в третото най-скъпо произведение на изкуството, продадено някога в Европа (07.03.2017)

 Картина на Густав Климт се превърна в третото най-скъпо произведение на изкуството, продавано някога в Европа, след като бе закупена за 59 млн. долара на търг в "Сотбис" в Лондон. 

Масленото платно "Градина с цветя" „Bauerngarten (Blumengarten)” от "Златния период" на художника изобразява пейзаж с "изобилие от макове, маргаритки и рози". Според Хелена Нюман - директор на клона на "Сотбис" в Европа и ръководител на Департамента по импресионизъм и модерно изкуство към аукционната къща, картината е едно от най-великите творения на австрийския художник, предлагани някога на търг.
 
"Градина с цветя" на Климт е третото произведение на изкуството с най-висока тържна цена в Европа. Първото място принадлежи на скулптурата от Алберто Джакомети "Ходещият човек 1", която през 2010 година бе продадена за близо 77 млн. долара, а второто – на шедьовъра на фламандския майстор Петер Рубенс – "Избиването на невинните" – почти 61 млн. долара.
 
Sotheby's auction house staff pose for photographers with Austrian artist Gustav Klimt's 'Bauerngarten (Blumengarten)'
Sotheby's auction house staff pose for photographers with Austrian artist Gustav Klimt's 'Bauerngarten (Blumengarten)'
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!