НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
„Невидимо” (20.05.2010)
До 10 юни в галерия „Шипка” 6 ще имате възможността да се насладите на една съвместна изложба под мотото „Невидимо” на Борис Колев и Емил Бачийски.
Материалността на границата между видимия и невидимия свят е толкова относителна, че често за един художник и публиката му се отваря едно обширно поле за изява.

Именно това е и самата концепция на двамата автори. Със своите голямо форматни серии „Ескизи” на Борис Колев и „Минало” и „Бъдеще” на Емил Бачийски се опитват да вникнат в съзнанието на гледащия като го препращат към създадената от тях реалност.

Борис Колев е роден през 1970 в София. Завършва специалност „Живопис” в Националната художествена академия. Член е на секция „Живопис” към Съюза на българските художници. Организира самостоятелни изложби в България, Великобритания, Германия, Турция; участва в колективни изложби в България, Австрия, Белгия, Турция. Негови картини са собственост на Софийската градска художествена галерия, Националния дворец на културата, частни колекционери в България, Германия, САЩ, Белгия, Канада, Франция, Великобритания, Турция, Гърция, Испания.

Емил Бачийски е роден през 1969 в Плевен. Завършва Национална художествена академия, специалност „Художествена обработка на метали”. Член на секция “Скулптура” към Съюза на българските художници и на FIDEM (Международната федерация за медално изкуство). Преподавател в специалност “Метал” към НХА. Участва в над 100 национални и международни изложби, конкурси, пленери, симпозиуми. Има множество награди и дипломи от форуми на медалната пластика в България, Италия, Канада и др.

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!