НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Вдъхновена от Анди Уорхол, Сандра Блажева провокира с портрети в стил Поп арт (28.03.2017)

 Младата художничка открива самостоятелната си експозиция наречена „Арт Икони“, създадена специално за галерия „Сезони“. Вдъхновена от думите на Анди Уорхол, Сандра провокира с портрети в стил Поп арт, пресъздадени с техниката на маслената живопис, колажа и впръскването, с ярък контрастен колорит.

Поп арт е тенденция отразяваща образи и теми от популярната култура и продуктите на потребителското общество.
 
Още в първите прояви на европейския Поп арт в произведенията присъстват цитати от старото класическо изкуство. Днес самите произведения и техните автори дори се превръщат в образи на масовата култура, тиражирани в милиони екземпляри разпечатвани върху предмети от бита. Лицата имената на художниците и самите те присъстват в телевизионните предавания, билбордовете и рекламите. Музеите на изкуството са част от масовия културен туризъм. Съвременната дигитална личност има връзка с художествените произведения от цял свят посредством различните медии,  което води, изкуството към нови смисли и измерения. Личността на автора излиза на преден план. 
 
Анди Уорхол в Америка и Йозеф Бойс в Европа стават иконите на постмодерното изкуство през 60-те години на ХХ век, а днес техния лик сам по себе си е обект на изкуството. 

Пресъздадени с помощта на техниката на маслената живопис, колажа и впръскването, с ярък контрастен колорит присъщ за поп арт. Произведенията са изградени под въздействието на постмодерните тенденции от втората декада на ХХ век.  Уорхол и Бойс  както и други популярни личности са обект на портретуване в проекта.
 
Провокацията тук е пресъздаването на  портретната характеристика в унисон с техниките на постмодерните течения и дълбочината на творческия мироглед, който носи всяка една от тези личности.
 
Кристо
Кристо
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!