НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Миг от живота ни в „Магията на камъка” (22.05.2010)
30 живописни произведения на Калин Балев под мотото „Магията на камъка” ще бъдат подредени от 1 юни 2010 г. в столичната галерия „Сезони”.

Това е особен вид живопис, създадена от самородни природни материали, които въздействат не само с цвета и тесктурата си, но и със спомена който носят в себе си.

Смесицата от камък, пясък и бои пресъздават една реалност на автора, която се доближава до непознатия и магичен свят на „скритата природа”.

Наподобяващите на мозайка картини говорят сами за себе си, а заглавията им ни пренасят в концепцията на изложбата - „Пречистване”, „Другото измерение”, „Колелото на двата бога”... Митичното, езотеричното и окултното струят от произведенията на автора. Водеща тема на експозицията е Митични Богове.

Според автора всяко камъче, включено в произведенията му, е заредено с енергията на времето, те са: „вечни каменни красоти, имащи душа, която само трябва да бъде усетена.”

Изложбата ще продължи до 15 юни 2010 г.


"Колелото на двата бога"
.
.

"Пречистване"
.
.

"Ритуали в огъня"
.
.

"Лица на вятъра"
.
.

"Другото измерение"
.
.

"Философът"
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!