НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Музеят “Щедел” във Франкфурт предлага безплатен онлайн курс за модерно изкуство (19.04.2017)

 Музеят “Щедел” (Städel) във Франкфурт разработи иновативен образователен формат, който се стреми да определи нов стандарт в сферата на онлайн образованието: „Онлайн история на изкуството – Курсът по модерното изкуство на Щедел”. Това е пълен, безплатен онлайн курс, съставен от филми, текстове, интерактивни задачи и допълнителна хронология, обхващащ повече от 200 години история на изкуството, от XVIII век до наши дни. 

Мащабният проект е реализиран в сътрудничество с Центъра за дигитални култури в университета “Leuphana” в Люнебург. Включващ повече от 250 произведения от колекцията на музея Щедел, този онлайн курс предоставя на потребителите богато учебно преживяване. Курсът подкрепя гъвкавото самообучение в европейската история на изкуството, включващ участието на известния германски актьор Себастиан Бломберг.
Разнообразната мултимедийна програма е насочена към широка, международна аудитория с интерес към изкуството, преподавайки както набор от инструменти за визуални умения, така и допълнителни познания. 
 
Заедно с встъпителните и обяснителни филми по различни важни теми, потребителите ще намерят и практически формати за обучение, подробни текстове и изчерпателна хронология на историческите събития, художници и ключови произведения на съвременното изкуство. Като цяло курсът предлага до 40 часа материал, който потребителите могат да опознаят в различна дълбочина, в зависимост от индивидуалните си интереси. Докато Себастиан Бломберг служи като ръководство през курса, звукът е разработен от берлинския музикант Бойс Нойз.
 
Новото дигитално предложение е предназначено за всички, които желаят да придобият знания си за историята на изкуството и иконографията по атрактивен и достъпен начин, следвайки своят личен график. То отговаря на нарастващия международен интерес към разбирането на историята на съвременното изкуство, като в същото време хвърля светлина върху историческото развитие на обществото като цяло.
 
Курсът е разделен на пет модула. Вместо да следват хронологичен ред, тези модули се съсредоточават върху важни теми, произтичащи една от друга. Те са следните: 
 
•   Модул 1 - Да се научиш да виждаш: анализ на картинни форми и мотиви.
• Модул 2 - Откриване на скритото: различните контексти, в които се създават произведения на изкуството.
• Модул 3 - Изследователски позиции: художествени програми и системи за класификация.
• Модул 4 - Намиране на връзки: кореспонденция между създателите и техните произведения.
• Модул 5 - Събиране и представяне: музеят и неговата роля в света на изкуството.
 
Курсът е напълно безплатен и достъпен след регистрация на уеб страницата: http://onlinekurs.staedelmuseum.de/en/. 
 
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!