НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Стартира изложението ART COLOGNE (21.04.2017)

 Арт панаирите са едни от най-важните събития в света на изкуството, тъй като представят актуалната ситуация в момента – какви са тенденциите, накъде отива пазарът, кои страни и градове са най-важните арт центрове. На големите изложения, като предстоящото ART COLOGNE / Арт Кьолн от 26 до 29 април, участват стотици галерии от цял свят, предлагайки най-високо качество на всички нива и от вскички части на света, от модерно до съвременно изкуство, произведения на млади художници – „идващи направо от ателието“ и новия сектор "NEUMARKT". 

Тази година 200 световноизвестни галерии ще представят произведения на около 2000 художника. Панаирът на изкуствата в Кьолн вече е утвърдено място за международно признание със своето 51-во издание. Галерии със "син чип" като Дейвид Цвинер, Hauser & Wirth и за първи път Гагосиан ще дойдат от САЩ. Pearl Lam идва от Хонг Конг, David Kordansky от Лос Анджелис и WHITE CUBE от Лондон. Именно участващите за първи път WHITE CUBE ще предложат силен акцент в тазгодишното издание - произведения на Ими Кноебел, Кристиан Марклей и Трейси Емин. Освен това галерии от Франция, Дания, Финландия, Гърция, Унгария и много други страни също са представени.
 
ART COLOGNE е най-старият по рода си фестивал, започнал с едва 18 галерии през 1967 г. Днес около 200 търговски галерии се събират всяка пролет, за да представят творби обхващащи всички ценови сегменти, включително при модерното, следвоенно и съвременно изкуство. Секцията НОВИ ПОЗИЦИИ, тази година е спонсорска програма, която дава възможност на младите художници да представят произведенията си в собствените си промоционални щандове до щандовете на големи галерии. Раздел „NEUMARKT“, пък представя централната платформа за "новото изкуство" на младите галерии, които съществуват не повече от десет години. 
 
Поддържащата програма за изложби и събития в музеи и институции в цяла Германия, както и интегрирани услуги правят ART COLOGNE едно от събитията, които не трябва да пропускате.
 
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!