НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Купувачи привлечени от Уорхол в Хонг Конг (25.05.2010)
През последната година все по-сериозно в арт средите се налага версията, че азиатският пазар ще измъкне от кризата международната търговия с произведения на изкуството.

„Търсенето в Азия ще продължава да играе водеща роля за възстановяването на глобалния пазар и през 2010”, заявява Джонатан Стоун, регонален мениджър на „Кристис” за Азия. „Всъщност през 2009 г. азиатското изкуство се нареди на второ място по продаваемост в каталозите на Кристис. На него се падат 15 % от продажбите ни, т.е. изпреварват го само импресионизмът и модерното изкуство”.

В предстоящите мащабни търгове в Хонг Конг, които събират арт дилъри и колекционери от цял свят, притегателният център няма да е азиатско име. Фокус на тези прояви ще се окажат произведенията на Анди Уорхол.

На 29 май „Кристис” ще предложат за продан пълния комплект отпечатъци от серията „Мао”.

На Международния хонгконгски панаир на изкуствата (27-30 май 2010 г.) пък ще се появи нарисуваното със синтетична полимерна боя живописно платно, озаглавено „Митове”.

Цената на живописната творба възлиза на 12 милиона долара, което я превръща в най-скъпия обект на тазгодишния панаир.

В съответствие с най-съвременните тенденции и двете прояви предлагат възможност за наддаване онлайн.


 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!