НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Какви са тенденцциите в българския дизайн през 2017 (09.05.2017)

Дизайнът има ключово значение и оказва влияние върху всяка част от живота ни. Столът, на който седите, чашата от която пиете, инструментите, работната среда в офиса и интериорът у дома, логото на вашата компания, брошурите, витрините и щандовете, с които рекламирате бизнеса си – всичко е продукт на дизайна.

БЪЛГАРСКИ ДИЗАЙН 2017 цели да представи картина на развитието на дизайна в България като съществен показател за статуса на индустрията и бизнеса през 2017 г. 
 
Изложбата на секция „Дизайн“ е форум, в който ще си подадат ръка браншови организации, асоциации и свободни проектанти, за да представят достиженията си в сферите на: индустриален дизайн, интериорен дизайн, моден дизайн, текстилен дизайн, дизайн на силикатни форми, продуктов дизайн, комуникативен дизайн, концептуален дизайн и др. Темите, с които участниците представят своите експонати, са две: „Концептуален дизайн“ и „Дизайнът в бизнеса и бизнесът дизайн“.
 
Рекламният дизайн като най-синтезирано изкуство в сферата на пластичните изкуства обединява допирните точки на пространствения и графичния дизайн, рекламата, архитектурата, мултимедийните изкуства, съвременните технологии и материали. В експозицията на секция „Рекламен дизайн“ ще видите проекти и реализации на утвърдени автори с широк диапазон на професионална изява – рекламни щандове, търговско-рекламни пространства, визуални комуникации, музейни експозиции, интериорен и екстериорен дизайн, корпоративен стил, рекламни материали, комерсиална графика, печатни реклами, уебдизайн.
На 3 етаж ще бъдат разположени работи на студенти, изучаващи дизайнерски специалности в Националната художествена академия, Лесотехническия университет, Техническия университет, Нов български университет. Студентската изложба е организирана със съдействието и инициативата на секция „Дизайн“ и секция „Рекламен дизайн“ в Съюза на българските художници. Обръща се внимание на образованието като съществено стъпало от развитието на дизайнa в България.
 
В изложбата участват:
Елена Панайотова, Вихра Огнянова, Веселин Мечкуев, Иво Попов, Николай Бакрачев, Петя Благоева, Веселка Николова, доц. Мирослав Богданов, Теодор Лихов, Любомир Вълчев, Велизар Димитров, Атанас Христов и Иван Подеков.

 
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!