НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Картина на Баския бе продадена за рекордните 110 млн. долара. Това е най-скъпо продадената творба на американски художник (23.05.2017)
 Неозаглавен портрет на Жан-Мишел Баския бе продаден за 110,5 млн. долара на търг на Sotheby’s в Ню Йорк. Картината поставя рекорд за най-скъпо продадена творба на американски художник.

Купувачът е японския магнат в електронната търговия Юсаку Маезава. Миналата година милиардерът закупи за 22,6 млн. долара портрет на Дора Маар, нарисуван от Пабло Пикасо през 1938 г. Настоящото наддаване започна от 57 млн. долара, продължи малко над 10 минути, като основните кандидати за творбата бяха трима.

Платното с размери 1,83 м. на 1,73 м. без заглавие, изобразяващо черна глава на син фон, е с предварителна оценка за над 60 млн. долара. Картината е купена на търг през 1984 г. за 19 хил. долара от вече покойните Джери и Емили Шпигел.

Предишният рекорд за съвременно американско изкуство е поставен през май 2016 г. Друга картина без заглавие и с размери 2,38 м на 5 м, отново на Баския, бе продадена за 57,2 млн. долара на търг, организиран от Christie’s.
 
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!