НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
ДЕТСКИ ПРАЗНИК В ГАЛЕРИЯ „СЕЗОНИ“ С БРАЗИЛСКИЯ ИЛЮСТРАТОР ЖО ОЛИВЕЙРА (26.05.2017)

За поредна година Галерия „Сезони” открива изложба на детска рисунка и кани децата на София на творчески празник - карнавал, който ще се състои на 30 май, вторник от 16.00 ч.

Всички деца до 12 годишна възраст, могат да създадат рисунки и да си оцветят карнавални маски, които след това да занесат у дома, да общуват с приятели и да работят и играят в галерия „Сезони“! Всяко дете ще може да създаде  свой собствен прочит на любима картина или просто да нарисува своята мечта върху огромното платно разположено в двора на галерията. 
 
Специална изненада за малките художници ще бъде бразилският илюстратор Жо Оливейра, носител на редица международни признания за творчеството си и автор на много детски книжки. Творецът, който е най-известен с многобройните си илюстрации на Пинокио и Алиса в страната на чудесата ще изработи заедно с малчуганите огромното пано, което всеки гост на празника ще може да види. Любимите детски теми ще са част от арт паното, като апел към децата да развиват фантазията и творческите си умения.
 
Жо Оливейра е роден на остров Итамарака в Бразилия и прекарва по-голямата част от детството си в Акуидауана и Понта Пор, Мато Гросо до Сул. Учи в Училището по изящни изкуства в Рио де Жанейро, а след това прекарва шест години в Будапеща, където учи Визуална комуникация. Той прави първите си комикси, докато е в Унгария, а ранните му творби са публикувани в италиански списания и книги. Те включват и изцяло авторската книга с илюстрации "Bumba Meu Boi" (1975).
 
В момента Жо Оливейра е художник, график, илюстратор, учител и дизайнер на детски книги, списания и учебници в Бразилия. Автор на комикси в Унгария, Германия, Италия, Гърция, Испания и Бразилия. Освен това е автор на повече от 50 пощенски марки. Неговите произведения са вдъхновени от любовта към Бразилия, традиционната линогравюра от Мато Гросо до Сул, фолклора и поп арта.

 
Участието в работилниците и изложбата е безплатно, но поради големия интерес изпратите предварителна заявка на и-мейл office ( @ ) galleryseasons.com с име, възраст на детето или брой на групата деца от училище/школа с посочено име на родител/учител.
 
Жо Оливейра
Жо Оливейра
Жо Оливейра
Жо Оливейра
Жо Оливейра
Жо Оливейра
Жо Оливейра
Жо Оливейра
Жо Оливейра
Жо Оливейра
Жо Оливейра
Жо Оливейра
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!