НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Американският милиардер Томас Каплан планира да покаже внушителната си колекция от холандски стари майстори в Русия (30.05.2017)
Томас Каплан, американският милиардер, който притежава повече творби на Рембранд, отколкото всеки друг в света, планира да изпрати колекцията си от холандски стари майстори в Русия.

Държавният музей "Ермитаж" в Санкт Петербург води преговори, за да покаже колекцията през 2018 г., казва говорителка на музея. Пушкинският държавен музей за изящни изкуства в Москва също е определен като евентуално място за провеждане на събитието.

Най-голямата частна колекция на холандската живопис от 17-ти век, натрупана от Каплан и съпругата му Дафне Реканати Каплан, която се намира в Ню Йорк, през месец февруари беше показана в Лувъра, Париж. 
Към ден днешен шестдесет и осемте картини пътуват към Националния музей в Пекин за откриване на изложба на 16 юни. Творбите ще бъдат представени и в рамките на по-голяма експозиция в Long Museum в Шанхай. Лувъра Абу Даби ще бъде крайната дестинация на околосветската обиколка на колекцията.

От 2003 г. насам семейство Каплан са придобили над 200 творби. Те включват 11 рисунки и две картини от Рембранд (най-големият брой негови творби в частни ръце) и картини на Вермер и много търсеният Карл Фабритий (Carel Fabritius), ученик на Рембранд.
 
Плановете за гостуване на колекцията в Русия идват в момент, когато американско-руските отношения са силно обтегнати. По-рано Каплан каза пред вестник The Art, че гледа на обиколката на колекцията като на възможност "да построи мостове в момент, когато толкова много хора всяват раздор по целия свят".
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!