НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Иван Русев показва "Скулптура и фотографии от дядо ми" (06.06.2017)

 Когато се спомене "Илинденци", всеки изкушен от изкуството, се сеща за скулптора Иван Русев, който стои в центъра на прекрасната идея за уникалния арт парк, кацнал на хълма над прочутото с керацудата си село. През 1998 г. творецът кани свои колеги и съмишленици и така основават фондацията. Включват се творци, запалени от идеята за нови превъплъщения на скулптурното изкуство. И така се появява поредица скулптурни прояви, които всяка година през лятото събират нови фенове.

Сега Иван Русев показва част от творбите си в София, събитие, което се превръща в традиция през последните години.  На 8 юни в галерия „Българи”, той ще покаже свои скулптурни произведения и някои ценни и никога не показвани снимки от личния си архив. Голяма част от тях са на дядото на скулптура - Иван Станчев Абаджиев, който е служил 6 години като войник по време на Първата световна война и освен друго е бил и фотограф. Показани са някои снимки с роднини от Стамболовия търновски род на художника. Една от тях е колективна фотография от Девическата гимназия във Велико Търново, където наред с други значими за времето си хора, е и младият Иван Вазов.

Иван Русев и неговите творби са известни по четирите краища на планетата - Олимпийския парк в Сеул, Сейнт Йохан в Тирол (Австрия),  Пуебла (Мексико), Ивасе (Япония), Европалия (Белгия). Негови творби притежават повечето галерии в България, както и колекции в Германия, Испания, Холандия, Австрия, Мексико, Южна Корея, Франция, Белгия и Япония. 

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!