НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Ретроспективата на Дейвид Хокни в Tate Britain стана най-посещаваната изложба в историята на галерията (09.06.2017)

Ретроспективната изложба на британския художник Дейвид Хокни в Tate Britain, посветена на неговата 80-годишнина, бе обявена за най-посещаваната изложба в историята на галерията.

 От 9 февруари до 29 май експозицията е била видяна от общо 478 082 души, като всеки ден творбите на художника са били показвани на около 4300 любители на изкуството. До откриването на ‘David Hockney’ са били купени почти 35 хил. билета, което е повече от предварителните продажби, за която и да е друга изложба в историята на Tate Britain, а поради огромния интерес, през последните три дни галерията е била отворена до полунощ.
 
„Tate Britain е домът на британското изкуство и е идеалното място да покажем един от най-големите живи наши художници. Отзивът от тази ретроспектива - първата от 29 години - беше невероятен. Чудесно е, че толкова много хора имаха шанса да я видят и че намериха изложбата за така вълнуваща и провокираща. Очакваме още много хора да видят експозицията в Париж и Ню Йорк”, каза директорът на галерията Алекс Фаркърсън.
 
Досегашните „рекорди” по посещаемост принадлежаха на изложби в Tate Modern: Matisse: The Cut-Outs (2014) - 562 622 души, Matisse Picasso (2002) - 467 166, и Damien Hirst (2012) - 463 087.
 
Изложбата „David Hockney” с куратори Крис Стивънс и Eндрю Уилсън, ще бъде показана в Център „Помпиду” в Париж  от 21 юни до 23 октомври, а през есента - от 21 ноември 2017 г. до 25 февруари 2018 г., в The Metropolitan Museum в Ню Йорк.
 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!