НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Аукционна къща Christie’s ще предложи за продажба на серия търгове арт колекцията на Дейвид Рокфелер. Очаква се колекцията да събере над 500 млн. долара (09.06.2017)

 Аукционна къща Christie’s ще предложи за продажба на търг арт колекцията на Дейвид Рокфелер, състояща се от хиляди творби, събирани шест десетилетия от покойния милиардер и съпругата му Пеги. Колекцията може да събере 500 млн. долара, които ще отидат за благотворителност.

Серията от предстоящи търгове отразява твърдата вяра на семейство Рокфелер в институциите, които „служат на обществото“, заяви техен  говорител.
 
„Горди сме да изпълним желанието на баща ми да споделим със света изкуството и творбите, които той и майка ми събираха приживе, и да ги използваме като средство да продължим дългия завет на филантропия на семейство Рокфелер“, заяви Дейвид Рокфелер Младши.
 
Арт колекцията на Рокфелер се състои от 15 хил. творби. Аукционите на Кристис, които ще бъдат проведени през следващата година, ще включват около 2000 творби – импресионистични, постимпресионистични и съвременни произведения, както и шедьоври на американски и европейски художници.
 
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!