НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Нелепa езикова грешка може би потвърждава самоличността на Banksy (27.06.2017)

Преди дни известният диджей Goldie даде радио интервю, в което сподели мнението си за това как графитите са погълнати от пазара на изкуство. "Дайте ми bubble-буква (стил надписи в графитите), сложете я на тениска, напишете Банкси на нея и сме готови. Можем да я продадем. Без да е неуважително към Робърт. Според мен той е брилянтен артист. Смятам, че преобърна света на изкуството наопаки", казва Голди в интервюто.

След тези изречения и споменаването на името "Робърт" той се смущава и млъква за няколко секунди преди да смени темата. Според много хора, това е окончателното потвърждение на предишни спекулации, че Банкси е музикантът Робърт Дел Ная от групата Massive Attack.
 
Дел Ная, познат и под псевдонима 3D, е приятел на Голди, като и двамата са важна част от графити сцената в Бристол, Великобритания в края на 80-те.  Първите работи на Банкси започват да се появяват именно в Бристол в началото на 90-те.
 
Журналистически разследвания и преди са стигали до обосновано предположение, че именно вокалистът на "Масив Атак" е Банкси, който към ден днешен ръководи цяло движение от улични артисти, които работят заедно под този псевдоним. Музикантът обаче винаги е отричал подобно предположение, макар да е признавал, че познава Банкси.  
"Добра история, но за съжаление, не е вярна. Той е приятел, идвал е на някои концерти, останалото е съвпадение", твърди Дел Ная.

Изказването на Голди обаче най-вероятно потвърждава вече подплатени с доказателства хипотези. Графити на Банкси неведнъж са се появявали на места по света, където "Масив Атак" скоро са имали концерт. С псевдонима е подписан и предговора на книгата на Дел Ная "3D and the Art of Massive Attack".
 
Робърт Дел Ная
Робърт Дел Ная
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!