НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Олтарът на Тинторето, който беше част от колекцията на Дейвид Бауи, ще се върне във Венеция за Биеналето през 2019 година (30.06.2017)
 В продължение на 30 години Дейвид Бауи притежаваше олтарът на Якопо Тинторето. Бауи обаче не е знаел, че произведението е създадено много по-рано, отколкото се предполагаше и че вероятно е дело на самият италиански художник, а не на неговото ателие.
 
Откритието е направено от Кралския институт за културно наследство в Брюксел, чийто технически анализ разкрива, че произведението е изрисувано изцяло от венецианския художник, а не от учениците му.

Олтарът бе даден за анализ във връзка с предстоящото му експониране във Венеция по вереме на Биеналето през 2019 година. Творбата ще бъде представена редом до произведения на фламандски стари майстори, чиято работа е била вдъхновена от Тинторето. Сред тях са Рубенс, Ван Дайк, Мартен де Вос и много други.

Бен Уейтс, министър на туризма в Белгия, описва изложбата като "уникална възможност да покаже на фламандските майстори на мястото, където всички останали - те са се вдъхновявали от италианските си колеги и от класическото наследство".

Олтарът бе купен от неназован европейски колекционер за 155 000 паунда по време на продажбата на колекцията на Дейвид Бауи, организирана от аукционна къща Sotheby's през месец ноември миналата година.

Покойният музикант е купил платното от лондонския дилър на изкуство Колнаги (Colnaghi) през 1987 г. 
.
.
.
.
Тинторето автопортрет
Тинторето автопортрет
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!