НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Две творби на Рафаело бяха открити по време на реставрационни дейности в една от залите на Ватиканските музеи (04.07.2017)
Две творби на Рафаело бяха открити по време на реставрационни дейности, които в момента текат в залите на Ватиканските музеи, предават световните медии.

Ренесансовият живописец Рафаело споделил със свои довереници, малко преди да почине през 1520 г. на 37-годишна възраст, че е нарисувал две алегорични изображения на Приятелството и на Справедливостта във Ватикана. Счита се, че именно това са новооткритите изображения. 

Находката е била намерена в така наречената Зала на Константин.
Папа Юлий II наема Рафаело, който по онова време е на 25 г., за да предекорира съществуващия интериор на 4 зали, намиращи се във Ватиканските музеи. Самите зали са малки, приблизително 6 на 9 метра. Изрисувани са в периода 1508 – 1517 г., като всяка от тях е изрисувана с внушителни стенописи, покриващи цялата им повърхност. До смъртта на Юлий II през 1513 г. са изрисувани само 2 от стаите, но неговия наследник папа Лъв X продължава делото му. След смъртта на самия Рафаело през 1520 г., трима от неговите помощници довършват проекта, като правят фреските в Залата на Константин.

Реставрацията на залата на Константин започна през месец март 2015 година и ще завърши догодина.
 
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!