НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Нова художествена галерия, посветена на 80 годишния юбилей на Дейвид Хокни, отвори врати в английския град Брадфорд (11.07.2017)
 В град Брадфорд е открита постоянна галерия в зала "Картрайт", посветена на твортчеството на Дейвид Хокни. Откриването на галерия "Хокни" е посветено на 80-тия рожден ден на художника – на 9 юли. 

В новото пространство ще се помещава най-голямата колекция от произведения на Хокни, датиращи от времето му като студент в Брадфордското училище за изкуства (1953-57), преди да се премести в Лондон през 1959 г. Ранните графични работи на художника като The Blue Guitar (1977) и A Rake’s Progress (1961-63) също ще бъдат показани.

В галерията ще бъдат експонирани и редки и изключително ценни архивни снимки, IPAD снимки, направени в Бридлингтън през 2010 г., също са включени заедно с лични фотоалбуми, датиращи от 60-те до 80-те години на ХХ век.
 
Документалният продуцент Бруно Уолхайм ще представи в рамките на новото галерийно пространство нов 20-минутен филм, проследяващ творческия път на Хокни между 2003 и 2006 г. 

Ретроспективната изложба на Дейвид Хокни, която беше представена в Тейт Британ по-рано тази година, бе видяна от 478 082 посетители, което я превърна в най-популярната изложба в историята на галерията. Изложбата бе открита и в Центъра Помпиду в Париж през юни и ще продължи до 23 октомври.
 
Дейвид Хокни
Дейвид Хокни
част от галерията
част от галерията
част от галерията
част от галерията
част от галерията
част от галерията
част от галерията
част от галерията
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!