НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Мароко върна на Италия ценна картина на италиански художник от 17-и век (18.07.2017)
 Мароко върна на Италия шедьовър на италианския художник от 17-и век Джовани Франческо Барбиери, известен с псевдонима Гуерчино, предават световните медии. Картината била открадната през август месец 2014 г. от църквата „Сан Винченцо“ в Модена в Италия и открита по-късно в Казабланка от мароканската полиция. Платното „Дева Мария, св. Йоан Богослов и св. Григорий Чудотворец“ с размери 2,93 метра на 1,84 метра е нарисувано от Гуерчино през 1639 г.

Бароковият художник Джовани Франческо Барбиери работи в италианския регион Емилия, а най-много негови творби се намират в Рим и Болоня. Енергичният натурализъм, характерен за ранния му творчески период  е в контраст с класическата хармония на по-късните му творби. Живият му и едновременно с това премерен маниер на работа го отличават от останалите барокови художници и характеризират творчеството му.

Смята се, че именно „Дева Мария, св. Йоан Богослов и св. Григорий Чудотворец“  е сред най-известните творби от Гуерчино и е оценена на 5-6 милиона евро от експерти. За съжаление картината има множество щети върху повърхността си и ще се наложи да бъдат предприети спешни реставрационни дейности, за да бъде спасена.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!