НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Жена унищожи произведения на изкуството за около 200 000 долара заради селфи (21.07.2017)

Жена унищожи произведения на изкуството за хиляди долари заради селфи. Един от най-нелепите начини да повредиш произведение на изкуството бе заснет от охранителните камери по време на изложба в Лос Анджелис. 

Стая с десетки произведения, стоящи върху правоъгълни постаменти, част от експозицията на изявения художник Саймън Бърч беше почти разрушена от посетителка, която се опитва да си направи селфи. 
На злополучното видео се вижда как тя кляка до една от колоните, позирайки за снимка, но губи равновесие и бута постамента зад себе си. Получава се своеобразен ефект на доминото  и целият ред от експонати пада на земята. Видеото е качено в сайта LiveLeak от човек, който твърди, че е приятел на Саймън Бърч. „Тя случайно се обляга на колоната, а останалото е история... 200 000 долара изкуство са унищожени”, пише потребителят. 
 
Инсталацията включва предмети, наподобяващи кралски корони, върху квадратни пиедестали, подредени в няколко редици. Повечето от произведенията са направени от метал и дърво, но има и такива от по-ценни материали като злато, сребро и мрамор. След инцидента голяма част от тях са непоправимо повредени. 
 
Изложбата на Саймън Бърч се казва „Hypercaine” и е вдъхновена от песента на DJ Fresh, носеща същото име. 
 
 
.
.
Саймън Бърч
Саймън Бърч
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!