НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Испанската полиция откри три откраднати картини на Франсис Бейкън (25.07.2017)

Испанската полиция откри три от петте картини на Франсис Бейкън, откраднати от апартамент в Мадрид през 2015 г., съобщават световните медии. Пазарната цена на петте картини е над 25 милиона евро. Кражбата се счита за най-големият обир на съвременно изкуство в Испания.

Десет души са арестувани в рамките на разследването. Платната бяха откраднати от мадридската къща на Хосе Капело, приятел на Бейкън. 
Освен петте картини, крадците бяха откраднали и сейф, в който е имало бижута и други ценни предмети. По време на взлома Капело е бил в Лондон. 
 
Трите картини са били открити, след като испанската полиция е получила сигнал от лондонска организация, специализирана в проследяването на изчезнало изкуство. С нея се свързал човек от Барселона, от когото е било поискано да идентифицира едно от откраднатите произведения. Той изпратил по имейл снимки на картината, на които се виждал и подписът на Бейкън на гърба. Това предполага и че фотографиите са направени след обира.
 
Като установили кой е използваният фотоапарат, властите стигнали до професионално фотографско студио и арестували един от предполагаемите обирджии. Няколко негови съучастници също са задържани. Полицията арестува седмина заподозрени миналата година и още трима през януари тази година.
 
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!