НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Започва Международният панаир на занаятите и изкуствата във Варна - най-голямото арт изложение в България (01.08.2017)
 На 01 август  2017 г. в Морската градина на Варна с концерт- спектакъл на Фолклорен ансамбъл "Варна" ще бъде открито най-голямото арт изложение в България- Международният панаир на занаятите и изкуствата. Тази година панаирът се провежда за 21-ви път. До 21 август във Варна ще се съберат талантливи майстори от цялата страна, които ще съживят българската история и традиции. 


Всеки посетител ще има възможността да види отблизо красотата на ръчно сътворените творби на иконописци, тъкачи, дърворезбари, кожари, медникари, бижутери, майстори на чанове, носии и прекрасни кукли. Варненци и гостите на града ще могат да наблюдават на живо и да изпробват различни български занаяти.


В специално изградената галерия "Къщата на майсторите", ще бъдат представени утвърдени художници от Франция, Русия, Словения, Корея, САЩ, Германия, Армения, Румъния, България. Една от най-важните дейности на панаира е откриването, представянето и популяризирането на талантливи майстори.

В проект "Открития" тази година ще бъде представена атрактивната и изящна майсторка на плетива Анита Драганова, която със замах и усмивка съчетава по неповторим начин красотата на традиционните тъкани със смелото съвременно светоусещане.

В проекта "Да предадем занаят" заедно ще тъкат своите слънчеви черги едни от най-добрите български тъкачи. Проектът "Родове" ще представи и другия начин за съхраняване и развитие на българските занаяти- предаването на занаята от баща на син, от майка на дъщеря, от дядо на внук... Потомствените майстори на художествено стъкло Боби Коруджиков и дъщеря му Габи Коруджикова ще демонстрират как Родът развива духа и таланта. 

В изградената Сувенирна палата, гражданите и гостите на Варна ще могат да гласуват за най-добрия сувенир. Първите петнадесет сувенира, събрали най-много гласове, ще бъдат подредени на пресконференция на 18 август, на която журналистите и операторите ще определят кои ще са победителите в конкурса "Сувенири". 

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!