НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Музеят „Виктория и Албърт” в Лондон ще представи „тайният” гардероб на Фрида Кало (12.09.2017)
 Музеят „Виктория и Албърт” в Лондон е първото място извън Мексико, където ще бъде представен „тайният” гардероб на мексиканската художничка Фрида Кало. По нареждане на Диего Ривера, съпругът на Фрида, дрехите й са били държани в гардероб, който е трябвало да остане запечатан и скрит от света няколко години след смъртта й. Гардеробът е бил разположен в банята на „Синята къща” в Мексико Сити, бившият дом на двойката, а сега – музей, посветен на Кало. Гардеробът с таолетите бе отворен едва през 2004 г., 50 години след смъртта й. Прочетете повече за Фрида Кало тук.

Изложбата в музея „Виктория и Албърт” „Гардеробът на Фрида Кало” (16 юни – 4 ноември 2018 г.) ще включва ръчно изрисувани корсети на Кало и няколко автопортрета.

Обявявайки изложбите за следващата година, директорът на музея Тристрам Хънт, сподели, че ще бъде представена голяма изложба в галерията „Сейнсбъри” в новото разширение на музея, което отвори врати на 30 юни. Наречена „Бъдещето започва тук” (12 май – 4 ноември 2018 г.), изложбата ще изследва ролята на дизайна в оформянето на утрешния свят. Прочетете повече за музея тук.

Благодарение на разширението, музеят е привлякъл най-много посетители през месеците юли и август от годината, в която е бил открит – 1857 г. до сега. Това са 837 000 посетители, в сравнение с 459 000 през същия период на миналата година. Половината от тях са влезли през новия вход на музея, 40% са използвали главния вход на „Кромуел роуд” и 10% са минали през метеостанцията на улица „Южен Кенсингтън”.

През есента на следващата година ще бъдат отворени още две големи изложбени пространства в галерията. Дворът ще бъде отворен след мащабно обновяване, а също така е планиран и нов фотографски център, двойно по-голям. Прочетете повече за това разширение тук. Според Хънт фотографията сега се третира като „една от определящите колекции” на музея.

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!