НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Музеят за модерно изкуство (MoMA) в Ню Йорк отпуска част от най-прочутите си произведения на фондацията „Луи Вюитон” в Париж (12.09.2017)
Сузан  Паже, художественият директор на фондация „Луи Вюитон” в Париж, обяви официално партньорството с Музея за модерно изкуство в Ню Йорк (MoMA). Паже разкри в пресконференция повече подробности относно една от най-интересните изложбите през следващата година в Париж „Да бъдеш модерен: MoMA в Париж (11 октомври – 5 март 2018 г.)”. Прочетете повече за фондацията „Луи Вюитон” тук.

MoMA ще опусне над 200 творби на Фондация „Луи Вюитон” в Париж, представяйки ключови творби от всичките шест отдела на музея, включително картини от Пол Сезан, Марсел Дюшан, Пабло Пикасо, Синди Шърман и Елсуърт Кели.

Част от изложбата ще представлява стая, посветена на МoMA през 30-те години на миналия век, подчертаваща визията за модернизма на легендарния вицепрезидент на музея – Алфред Х. Бар Младши. Тя ще завърши с представяне на най-новите постъпления  на музея.  

Сузан Паже подчертава също как канонът на МоМА се разширява през годините, с огромната енергия идваща от „интеграцията на нови идентичности – жени, афро-американци, латино-американци, художници от Източна Европа”.

Някои произведенията от колекцията, като паното на Анди Уорхол „Супа Кембъл” (1962 г.), състоящо се от 32 части, никога преди това не са били показани във Франция. Парижката изложба ще обхване целия музей и ще включва документални материали за хронологията на придобиването произведенията в колекцията на MoMA.

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!