НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Премиера на документалния филм „Human Flow” на Ай Вейвей ще бъде излъчен по време на 74-то издание на най-стария филмов фестивал в света – Венецианският (12.09.2017)
Премиера на документалния филм „Human Flow” на Ай Вейвей ще бъде излъчен по време на 74-то издание на най-стария филмов фестивал в света – Венецианският. Темата на творбата на китайския артист е хуманитарната криза на нашето съвремие – тя е композирана от кадри-свидетелство за масовата миграция на хората в различни части на света. 
 
Заснет в рамките на една година на територията на 23 държави, „Human Flow” проследява поредица от различни човешки истории, които се случват в различни части на света – Афганистан, Бангладеш, Франция, Гърция, Германия, Ирак, Израел, Италия, Кения, Мексико, Турция.
 
Филмът е свидетелство за отчаяното търсене на сигурност, подслон и справедливост – хора живеят в лагери за бежанци, пресичат океани, преминават граници в стремежа си да открият спокойствие и дом. Откъснати от корените си, хората намират в себе си смелост, издържливост и успяват да се приспособят.
 
„Human Flow” на Ай Вейвей е доказателство за съществуването на непобедимия човешки дух и задава един от важните въпроси, които ще бъдат определящи за нашия век.
 
Във филмографията на Ай Вейвей присъстват документални заглавия като „Stay Home”, „Disturbing the Peace” и „Beijing 2003”. След премиерата във Венеция, Amazon Studios ще разпространят филма в избрани киносалони от 18 октомври 2017 г.
 
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!