НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Райксмузеум представя шедьоври на летище „Схипхол” в Амстердам (12.09.2017)
 „Райксмузеум Схипхол” отвори врати отново. Всеки, който каца или излиза, е добре дошъл да спре и да се наслади на художествените достижение на холандската златна ера. Представени са десет картини от колекцията на Райксмузеум. Сред тях са пейзажи, портрети и натюрморти от холандски майстори като Ян ван Гойен, Вилем ван де Велде Младият, Абрахам Миньон и Михиел ван Меревелт. Пътуващите могат да разглеждат картините по всяко време, ден или нощ, напълно безплатно. Прочетете повече за „Райксмузеум Схипхол” тук.

Райксмузеум се завръща на „Holland Boulevard” – наскоро обновената зона за отдих между салон 2 и 3 на амстердамското летище „Схипхол”. През 2002 г. Райксмузеум  става първият музей за изкуство в света, който открива нов клон на летище. И в момента „Схипхол” е единственото летище в света с музей, представящ оригинално изкуство от XVII век, в самата страда на терминала. „Holland Boulevard” вече е дом и на научния музей „NEMO”, библиотека, както и зона за отдих. Прочетете повече за Райксмузеум тук.

Това S-образно изложбено пространство с площ от 167 кв. м. е проектирано от архитектското студио „ NEXT”, а Ирма Бум курира самата изложба. Музеят е отворен 24 часа в денонощието, достъпът до него е непълно безплатен, а посетителите могат да влизат и от двете страни. Сувенири от Райксмузеум  и други холандски музеи могат да бъдат закупени в съседния магазин.

За да отбележи откриването на Райксмузеум  Схипхол , пътниците, пристигащи в Холандия, ще се наслаждават на изображения на картини на велики холандски художници. Те са поставени точно при лентите за взимане на багаж. Това са общо 45 изображения на  картини, от средновековието до ден днешен, създадени  от художници като Рембранд ван Рейн, Йоханес Вермеер, Винсент ван Гог, Герит Ритвелд и Карел Апел.

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!