НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Значимостта на водата през картини (01.06.2010)
От 3 до 26 юни 2010 г. софийската изложбена зала „Райко Алексиев” ще представи една експозиция на художника Йонко Стоянов.

Проектът е с наименованието „Геоложки пулс” и се състои от серия живописни тематични творби.
Обединяващата ги тема е влиянието на геоложките и хидрогеоложки явления върху творчеството на човека.
По този начин представят едно ново течение в съвременното изкуство – „Живописната геоиконика”, което разглежда самата роля и значение на подземните водни потоци в непрекъснатите процеси протичащи на Земята – вулкани, земетресения и т.н.
Освен това връзката на един човек с родното му място може да бъде обяснена със закодираната памет на водата в човешкото тяло.

Целта на проекта „Геоложки пулс” е чрез изкуството да привлече и насочи вниманието на обществеността и да предизвика дискусия за значимостта на водата не само за устойчивото развитие на планетата, но и за постигането на така търсения баланс в начина на живот на човека.

Връзката човек – природа в съвременния глобализиран свят започва да губи своята устойчивост и това трябва да бъде променено.


1
1
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!