НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Фалшивият музей на Hauser & Wirth „Бронзова епоха“ ще се превърне в пътуваща изложба (17.10.2017)
 Галерията за съвременно изкуство Firstsite в Колчестър, Есекс ще покаже отново измисления музей "Бронзова епоха" на Hauser & Wirth, създаден в сътрудничество с художничката Мери Биърд за изложението Frieze, коeто се проведе в Лондон миналата седмица. Безпрецедентно за институцията в Есекс е да покаже изложбената шатра на търговската галерия като част от изложбената си програма, въпреки че инициативата стартира като съвместна дейност между търговския и институционалния сектор: съчетаване на древни предмети, заимствани от регионалните музеи в Обединеното кралство със съвременни и модерни произведения от Hauser & Wirth

Сали Шоу, директорът на Firstsite, посети „Бронзова епоха“ във Frieze и след това се обърна към галерията за повторното подреждане на шанда. „"Бронзова епоха“ е изключителна колекция от творби и предмети съчетани с голямо умение, хумор и внимание към детайла", казва Шоу.

"Подредбата обединява древни и съвременни култури по начин, който щедро отключва нови интерпретации и преживявания и от двете страни", допълва тя. Поставянето на проекта в Колчестър, най-стария град в Обединеното кралство и седалище на римската окупация във Великобритания е „идеално продължение на тази история", казва Шоу. Изложбата е планирана за ноември и ще продължи през новата година.

Произведенията, продадени от Hauser & Wirth по време на Frieze, сред които  бронзова скулптура от Ханс Арп (1,1 милиона долара), две панелни произведения на Рашид Джонсън (125 000 долара), скулптура на Мартин Криид (75 000 долара) и бижу от Louise Bourgeois (75 000 долара )ще бъдат заменени в Firstsite с други бронзови произведения от инвентара на Hauser & Wirth.

Междувременно магазинът за подаръци на Hauser & Wirth, продаващ типични сувенирни като чаши, значки, тениски и отметки по време на панаира събра 10 000 паунда, които ще дари на регионалните музеи в Обединеното кралство.

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!