НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Разпнатият Дядо Коледа предизвика скандал в Ню Йорк (26.12.2017)
 Художник показа картина на изобразяваща разпнатия Дядо Коледа пред катедралата "Св. Патрик" в Ню Йорк, навръх Бъдни вечер - проект, който е изтъкан от жестокост според минувачите.

Картината на Роберт Кенедела, която изобразява Дядо Коледа, висящ от кръст над купчина коледни подаръци, е извадена от галерия в Манхатън, след като там получили много оплаквания. Така че художникът я занесъл право пред катедралата в сърцето на Ню Йорк в неделя вечер - за ужас на празнуващите.

"Трябва да бъдете наистина глупак, за да се опитате да съсипете така Коледа за деца и семейства, които идват на литургията", каза съветникът на града Джо Борели. Хората, които се разхождат по Пето авеню на Бъдни вечер, също изразяват възмущение от картината. На много родители се налага да обяснят на децата си, че дядо Коледа е добре.

Според Кенедела картината се смята за противоречива от самото начало, но по погрешни причини. "Поставих творбата си точно пред  Св. Патрик, защото винаги съм мислил, че ако картината е там на Бъдни вечер и хората я видят по време на службата ще разберат какво се е случило - как комерсиализмът наистина е изместил това, което е едно от най-религиозните събития в историята. Това беше цялата идея. "

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!