НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изложба на СИМЕОН КРЪСТЕВ вдъхновена от Париж в Галерия Сезони (30.01.2018)

 Галерия Сезони представя Симеон Кръстев и неговата живопис вдъхновена от романтиката и историята на Париж. По време на творческия си престой там, Симеон Кръстев успява да запечата красотата на френските улици, романтиката и атмосферата на града. Впечатленията отразени в живописните му платна създадени след това са колоритни, запомнящи се, подобно на плакатите му и могат да бъдат видяни от 1 до 13 февруари.

 

Ето какво пише Симеон Кръстев:
Мисля  си какво би се получило  завръщайки се от следването ми в Полша да бях  станал само живописец вместо плакатист.  Какъв ли творец щях да съм сега .Това са някакви мисли които ме спохождат от време на време.  Не съжалявам че 40 год. правех авторски печатни плакати с които участвах и получавах признание и удовлетворение в редица международни изложби и конкурси  както и у нас. За мен беше удоволствие да си видя произведението на улицата на колонките за плакати. 

В новият век вече се отдадох на емоцията на  живописта. Е, отвреме на време правя и някой плакат и графичен дизайн. В живописта удовлетворението от работата е само мое. Обичам да се забавлявам. Поставям си различни задачи за живописване в различни стилове. Може би кураторите и специалистите ще ме обвинят в непостоянство. Такъв съм сигурно.

Напоследък съм под  влияние от пребиваването ми в Сите дез арт в Париж. Имах възможността да посетя както големите музеи така и по отдалечени от туристическия поток. Да видиш оригинали на световните шедьоври това е неописуемо удоволствие.

И така в поредната ми изложба показвам някой картини повлияни от Малевич например.  Замесени с цветноста и изчистеноста на плаката.
Обаче показвам и по реалистични работи в които подчертавам и някои детайли . Вълнуват ме всякакви теми. Именно тук е моето раздвоение. Абсрактното с реалното. Надявам се да ме разберете уважаеми мои почитатели. А аз обещавам да творя и занапред.
 
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!