НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
СБОРНА ИЗЛОЖБА СКУЛПТУРА (08.06.2010)
След като завършват Художествената академия, шестима млади автори решават да продължат да работят заедно и създават общо ателие. На 16 юни (сряда) 2010 г. в галерия „Сезони”, те ще представят резултата от съвместната си работа в дебютна изложба. 
 
На изложбата посетителите на галерия „Сезони” ще имат възможността да се запознаят с енигматични релефи, филигранни метални конструкции и класическа скулптура – изобщо целият спектър на схващанията за моделирано пространство, представени на едно много високо професионално ниво.
 
Тя ще включва 8 компютърно генерирани изображения и 20 скулптури, измежду които могат да бъдат видени както портрети, така и напълно абстрактни композиции от метал и дърво.
 
Експозицията ще открие техният преподавател по перспектива от първи и втори курс от Художествената академия - доц. Христо Добaрoв.
 
Обединени от приятелство, общо ателие и стремежът да експериментират с формата във всички нейни проявления, шестимата творци – Цветан Николов, Васил Попов, Светослав Хаджигаев, Илия Кунев, Ваня Димитрова и Николай Мартинов чрез различни изразни средства ни представят своите пространствени схващания. Въпреки липсата на значителен професионален опит, произведенията на авторите се отличават с изключителна зрялост в пластично отношение.

Илия Кунев, който през 2008 г. завършва специалност „Метал” в Художествената академия, работи в интересен и новаторски стил, като създава реалистични пространства по един нов начин.
 
Ваня Димитрова, единствената дама в състава им, показва своята женска природа чрез произведенията си пипнати с внимание към детайла. Тя също е завършила специалност „Метал” заедно с Илия Кунев при проф. Богомил Николов доц. Велислав Минеков и доц. Димитър Делчев.
 
Николай Мартинов завършва специалност „Резба” в курса на професор Антон Дончев през 2008 г., но работи еднакво добре както с дърво така и с метал.
 
Специалността която Цветан Николов избира е „Рекламен дизайн”, въпреки това, той работи със завиден успех и в областта на скулптурата. Неговият предпочитан материал е глината. На изложбата се представя с портретни пластики от метал и осем компютърно генерирани изображения - опити за пресъздаване на реалността.
 
Последните двама от участниците в изложбата са завършили специалност „Резба” през 2007 г. при доц. Роберт Цанев. Васил Попов и Светослав Хаджигаев представят дървени пластики в абстрактен стил.
 
Експозицията ще може да бъде разгледана в галерия „Сезони” до 02 юли (петък) 2010 г.
 
Васил Попов
Васил Попов
Ваня Димитрова
Ваня Димитрова
Илия Кунев
Илия Кунев
Николай Мартинов
Николай Мартинов
Светослав Хаджигаев
Светослав Хаджигаев
Цветан Николов
Цветан Николов
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!